Recept jsme tu už dlouho neměli. Takže je nejvyšší čas. A dáme si rovnou jeden speciální.
Nevím, jak to máte vy, ale já obvykle s hezkým počasím začínám mít chuť na svěží a lehká jídla. Barevnější, křupavé a jarní.
Samozřejmě to okrajově souvisí také s blížící se plavkovou sezónou. Co si budeme povídat, zima bývá náročná. Po všech stránkách.
Proto se taky s příchodem jara většinou vrhám do přípravy mých oblíbených salátů. Čerstvá zelenina, nějaká ta bílkovina a úžasný domácí dresing. Přesně tohle můžu mít klidně každý den. A pak i ten další (a další…).
Proto pro vás dneska mám jeden z mých nejoblíbenějších. Kuřecí, s domácím dresingem. Je hotový asi tak za 20 min a radosti udělá víc než dost.
Tak se jdu s vámi o ni podělit :-).
Suroviny na salát jemně a opatrně promícháme a přidáme dle chuti sůl a pepř.
Dresing vytvoříme smícháním všech uvedených ingrediencí. Nejlepší, co pro něj můžete udělat, je doladit si ho dle své chuti. Přidat tu či onu surovinu. Někdo to rád sladší (med) a jiný ostřejší (dijon). Znáte to. Konzistenci případně na závěr poladíte oliváčem. Pak bude dokonalý!
Maso orestujeme na pánvi, přidáme koření a opékáme na olivovém oleji, dokud nebude krásně zlaťoučké a lehce křupavé.
Finální vzhled salátu a doladění poměru masa, salátu a dresingu nechám na vás. Bude mu to slušet (a vám chutnat) s celozrnným pečivem nebo s těstovinami. A ještě víc, pokud ho na závěr posypete pořádnou porcí sezamových semínek.
Užijte si ho a dejte mi do komentářů vědět, jak vám chutnal.
Jo a užívejte jaro, už je konečně tady :-)!