Nevím jak u vás, ale u nás palačinky znamenají víkend. Když zavoní, je dobře, protože to znamená příslib volného dne :-). A obvykle taky nějakého výletu nebo klidně i sladkého nicnedělání.
Prostě ideální začátek víkendového rána :-).
Palačinky dělám pravidelně už několik let. Začínala jsem klasicky s hladkou moukou a mlékem a základním receptem. A byl to docela boj. Palačinky se mi často trhaly, byly mastné, neměly dobrou chuť…
Postupem času jsem vychytávala poměry surovin, různě s nimi experimentovala, zkoušela odlišné postupy přípravy, různé mouky, tuky, pánve atd.
„Ono se to nezdá, ale “vymazlit“ si recept na takovou ideální palačinku může trvat léta :-D“.
V tuto chvíli jsem s tím mým receptem spokojená. U mě v kuchyni, na mé pánvi se daří na jedničku a všem moc chutnají. Tak doufám, že to bude tak dobře fungovat taky u vás :-).
Dneska tu pro vás mám recept na malinký upgrade mých tradičních palačinek (na ty recept třeba někdy příště). V poslední době jsem se pokoušela recept obohatit o bílkoviny, protože jsem s nimi obecně během dne trochu na štíru. A vím, že většina lidí to má dost podobně, tak snad vám tento recept přijde vhod :-).
Nejprve si do mléka rozklepněte vajíčko a poté ho lehce vyšlehejte s mlékema přidejte špetku soli. Postupně vmíchejte mouku a protein. Rozpalte pánev (střední stupeň) a přidejte asi polovinu lžičky kokosového oleje. Na tomto množství se dají krásně usmažit 3-4 palačinky v závislosti na kondici vaší pánve :-). Po 2.-3. palačince přidejte zase trošku kokosáku. Ten zaručí to, že budou palačinky jemně vonět po kokosu a hlavně, že nebudou zbytečně mastné.
Zbytek přípravy a servírování už nechám na vás. Použijte cokoliv, co máte rádi. Oříšky, ovoce, marmeládu… Co máme rádi my, můžete omrknout na fotkách :-). Skvěle bude k tomuto receptu chutnat také třeba proteinella, díky které si množství bílkovin ještě o trošku vylepšíte :-).
Tak dobrou chuť :-).
Budu moc ráda, když mi do komentářů dáte vědět, jestli jste taky palačinkoví, případně jaké je vaše oblíbená víkendová snídaně 🙂