NUTRIMAGAZÍN

...vše co potřebujete vědět o výživě a potravinách

Nejlepší recept na zapečenou dýni hokaido

Nejlepší recept na zapečenou dýni hokaido

Zapečená dýně hokaido je přesně ten druh receptu, který se hodí vždycky, když máte chuť na něco pořádného, co vás zahřeje na těle i na duši. Máte ho hotový za chviličku a námahu nedá skoro žádnou. Zbyde tak dostatek času na zachumlání pod deku, zapálení svíčky a zkouknutí nějakého krásného, možná už vánočního filmu :-).

U nás je každopádně zapečená dýně spolu s dýňovou polévkou neodmyslitelnou součástí podzimních a zimních víkendů. Vždycky když o tomto jídle někomu vyprávím, okamžitě si řekne o recept. Už jsem jich rozdala opravdu hodně. Konečně ho mám i pro vás tady na blogu. Odteď už budu zájemcům posílat jenom odkazy :-).

Bez čeho se zapečená dýně neobejde:

  • zralá dýně (1-2 kg)
  • brambory (dle počtu porcí, cca 1kg)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej (dle potřeby a uvážení :))
  • vlašské ořechy (hrst)
  • niva (200 g)
  • bylinky (oregano, tymián, rozmarýn, ideálně vše čerstvé)

Postup:

Dýni, brambory a cibuli nakrájíme na kousky, vložíme do zapékací misky/na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme, vše důkladně promícháme a dáme péct cca 40 min na 180 stupňů. Poté přidáme čerstvé bylinky, česnek, vlašské ořechy a na celý povrch nastrouháme nivu. Nakonec dáme ještě na 20 minut zapéct.

Dobrou chuť! 🙂

zapečená dýně hokaido

zapečená dýně

zapečená dýně hokaido

zapečená dýně hokaido

zapečená dýně hokaido

NUTRIMAGAZÍN NA INSTAGRAMU

Sledujte náš příběh