Dnes vám nabídnu recept na zdravý a výborný chleba z domácí pekárny. Od té doby, co jsme dostali od Santy (nebo chcete-li Ježíška) pekárnu, tak pořád experimentuju, vymýšlím recepty a ladím ingredience. Hrozně mě to chytlo.
Není totiž nad to přesně vědět, co si do pečiva dávám. Ještě mnohem úžasnější je pak vůně a chuť čerstvého, téměř vlastnoručně upečeného chleba. Tento recept vznikl víceméně jako pokus ve stylu „co dům dal“. Napoprvé nám strašně zachutnal, tak jsme postupně přidávali ještě další ingredience a ladili a ladili, až jsme získali tento výsledek, který je prostě tak akorát :-).
Prověřili jsme ho ještě několika pokusy na všech našich blízkých a všem moc chutnal. Dokonce vždycky ještě pochyběl.
Dejte si ho třeba s vaší oblíbenou pomazánkou. Pokud milujete poctivou tvarohou měla bych pro vás jeden tip :-).
Podobné recepty na pečivo všeho druhu můžete zase v nejbližší době určitě očekávat.
Do pekárny jako první nalijeme tekuté suroviny, poté přidáme mouku, koření a na drobno nakrájenou cibuli a rajčata, nakonec přidáme sušené droždí. Tento konkrétní chleba ve své pekárně peču na základní zrychlený způsob (rapid) cca 150 minut. Pokud je potřeba, dodatečně ještě dopeču kůrku. Program vybírám pro kilový chléb. Každá pekárna je samozřejmě trochu jiná, je potřeba to trošku vychytat.
Tak vzhůru do kuchyně a ať je výsledek hezky vypečený :-).