NUTRIMAGAZÍN

...vše co potřebujete vědět o výživě a potravinách

Avokádová pomazánka pro pomalá víkendová rána

Avokádová pomazánka pro pomalá víkendová rána

Pomalá víkendová rána. Na to se těším z celého týdne snad úplně nejvíc. Až se ráno probudím, nebudu muset vůbec nic a dopřeju si pořádnou a klidnou snídani. Občas sice vyhraje pohodlnost ve formě jogurtu s granolou (nebo chleba se sýrem :)), ale většinou mám chuť si ty naše rodinná rána opravdu vychutnat se vší parádou. V přesně v takových chvílích sahám buď po osvědčeném receptu na palačinky nebo pustím do vytváření mé milované pomazánky.

Avokádová pomazánka je naší stálicí již mnoho let. Žádá si pouze jedno zralé avokádo, pár dalších ingrediencí a láskyplnou péči při její tvorbě. A kdy jindy to jí (a sobě) dopřát než právě o víkendu, co říkáte :)?

Tak dost řečí, pustíme se do toho!

Bez čeho se avokádová pomazánka neobejde:

  • avokádo (zralé, máslové konzistence) – jak poznat zralé avokádo
  • česnek (dle chuti, já dávám 1 stroužek)
  • lžičku limetky (nebo citronu)
  • hrst bazalky (může a nemusí být)
  • čerstvý pepř
  • sůl
  • na ozdobu a aby chutnalo ještě líp – dýňová semínka, klíčky, chilli, skvělé jsou i vlašské ořechy
  • vajíčka na volské oka

Postup:

Avokádo rozkrojíme na půl, vykucháme pecku a vydlabeme vnitřek. Celý obsah přendáme do misky, rozmělníme vidličkou, přidáme prolisovaný česnek a zbylé ingredience. Zakápneme limetkou, osolíme  a opepříme dle chuti. U nás by avokádová nebyla avokádovou bez volského oka. A vám to jednoznačně doporučuju také! Neznám lepší kombinaci chutí než právě avokádo s čerstvě připraveným vejcem :).

Podávejte ideálně s celozrnným pečivem.

Tak dobrou chuť! 🙂

avokádová pomazánka

avokádová pomazánka

avokádová pomazánka

avokádová pomazánka

avokádová pomazánka

NUTRIMAGAZÍN NA INSTAGRAMU

Sledujte náš příběh